Pokrok poľnohospodárstva nezodpovedá predstavám únie - Janků, Jana
Mimoriadne náročný negociačný proces medzi Slovenskom a Európskou úniou, čo sa týka poľnohospodárstva. Otázky výšky priamych platieb a výrobných kvót zostávajú stále nezodpovedané. Slovensko ešte stále nezískalo akreditáciu pre Agentúru Sapard a tak nemôže čerpať peniaze z predvstupových zdrojov. Ak prídu peniaze zo Sapardu použijú sa, okrem iného, aj na rozvoj vidieka.