Občan Európan - Homo Europeus - Nováčková, Daniela
Definovanie Európskeho parlamentu a jeho právomoci. Občianstvo únie - používanie jazykov, inštitút euroobčianstva. Politiky Spoločenstva ovplyvňujúce život občana - sociálna politika, Schengenský systém a občan Európan, ochrana spotrebiteľa, ochrana životného prostredia a zákaz diskriminácie z dôvodu štátnej príslušnosti. Európsky dohovor o občianstve.