Svetová obchodná organizácia - Schönwiesner, Roman
Z obsahu: V pozadí konferencie WTO rezonovali pochmúrne ekonomické prognózy. Ministri odštartovali nové kolo rokovaní o liberalizácii obchodu. Tretí svet uspel v otázke patentov na lieky. Vstupu Číny a Taiwanu do Svetovej obchodnej organizácie predchádzali dlhé komplikované rokovania. Čínska ekonomika po vstupe do WTO zmení svoju tvár. Rast členskej základne ešte zvýrazní problém konfliktu záujmov.