Pre skládky a spaľovne je separácia neželanou konkurenciou - Začková, Katarína
Nový zákon č. 223/2001 Z.z. o odpadoch - v intenciách európskej legislatívy preferuje zhodnocovanie odpadov a ich recykláciu. Na Slovensku je však triedenie odpadu a jeho recyklácia nákladnejšia ako uloženie odpadu na skládkach či jeho likvidácia v spaľovniach. Prejsť na recyklovanie odpadu nebude jednoduché - potreba zmeny postoja obcí, chýba motivácia. Separovanie odpadu je problémom hlavne pre veľké mestá. Problém cien za odobraté suroviny.