Veda a technika čakali na svoj zákon deväť rokov - Reiselová, Eva
Nový zákon o vede a technike by mal priniesť transparentnosť, účelovosť a otvorenosť do financovania vedeckovýskumných úloh. Návrh zákona zavádza nadrezortný, účelový systém financovania. Päť hlavných zdrojov financií. Zmyslom zákona je, aby veda a výskum boli financované oveľa cielenejšie. Vysoké školy oceňujú konkurenčné prostredie. Výdavky na vedu a techniku.