Tlak bánk prinútil Chemolak zlepšiť kondíciu - Kremský, Peter
Hospodárenie Chemolaku, a.s. Smolenice v r. 2001. Koncom r. 2000 prinútili úverujúce banky Chemolak zefektívniť výrobu a hospodárenie, zúčtovať rizikové položky. Výmenou získal podnik odklad splácania úverov. Zvýšenie zisku a nárast tržieb. Zlepšenie likvidity a rentability vlastného kapitálu. Celkový vývoz tvorí takmer polovicu predaja podniku. Vývoz smeruje hlavne do reformných krajín strednej Európy. Nové potreby domáceho trhu.