Štátna suverenita dnes a v minulosti - Šmihula, Daniel
Pojem suverenita v medzinárodnom práve. Vnútorná a vonkajšia suverenita. Historický vývoj vnútornej suverenity. Vonkajšia suverenita ako teoretická konštrukcia. Reálne obmedzenia vnútornej suverenity. Problém intervencie. Pokus o zvýraznenie postavenia jednotlivca v medzinárodnom práve. Ciele medzinárodného práva. Kultúrno-civilizačné podhubie ľudských práv. Humanitárna intervencia. Humanitárna intervencia a medzinárodné právo.