Nové směry a výzvy pro podnikové vzdělávaní (O vztahu motivace a vzdělávaní) - Pavlík, Petr
Konkurencieschopnosť firiem je stále vo väčšej miere ovplyvňovaná úrovňou vedomostí zamestnancov, najmä zodpovedajúcim výberom a kvalitou ich priebežného vzdelávania. Motivácia ku vzdelaniu. Výdavky podnikov na vzdelanie vo vyspelých krajinách. Základné motívy k presadzovaniu vedomostného manažmentu. Celoživotné vzdelávanie - hlavný zdroj zvyšovania produktivity..