Z vlaku globalizácie sa nedá vystúpiť - Bartovičová, Soňa
Pojem a charakteristika globalizácie. Trendy globalizácie. Rozvíjanie ekonomických vzťahov v celosvetovom globálnom meradle. Negatívne a pozitívne prejavy globalizácie.