Najvýznamnejším rizikom je závislosť od ruskej ropy
Ropovodný systém SR a jeho začlenenie do európskej siete ropovodov. Situácia vo svete a vývoj dopytu po rope. Preprava a skladovanie ropy v regióne - Slovenská republika, Česká republika, Ukrajina, Južné Nemecko. Potenciálne možnosti SR - maximalizácia objemu prepravy. Očakávaný objem prepravovanej ropy cez územie SR. Očakávaný objem skladovanej ropy.