Zemiaky - Sobinkovič, Branislav
Z obsahu: Slovenskí pestovatelia zemiakov sú v hektárových úrodách pod priemerom krajín Európskej únie. Výšku kvót doteraz ovplyvňoval hlavne lobing pestovateľov. Dotovaním kvótovanej produkcie zemiakov sa štátna pomoc nekončí. O odrody zemiakovej sadby zo Slovenska nie je v zahraničí veľký záujem. Systém kvót mení tradičné rozdelenie zemiakarských oblastí. Dodávky pre obchodné reťazce výrazne zvýšili náklady Agro Mačaj.