Darovaná daň nemusí byť vždy zadarmo - Benčík, Patrik
Zákon č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov priniesol inštitút použitia zaplatenej dane na verejnoprospešný účel. Darca dane smie ako prijímateľa určiť len jednu právnickú osobu. Oprávnení prijímatelia dane - je to sedem subjektov. Požadovaný predmet činnosti prijímateľa dane. Daň sa poukazuje do 60 dní. Časové ohraničenie použitia finančných prostriedkov.