Rekreácia a turizmus v súčinnosti s územným rozvojom Slovenska - Vaníček, Milan
Výrazná súvislosť rekreácie a turizmu s územným rozvojom. Spresnenie významu pojmov turizmu - poznávací, kúpeľný, vidiecky, tranzitný, horský - a rekreácie. Funkčný obsah rekreácie a turizmu premietnutý v Koncepcii územného rozvoja Slovenska - 2001.