Sociálna participácia a sídelný rozvoj - Gajdoš, Peter
Úloha a význam participácie v lokálnom rozvoji - občianska participácia. Predpoklady participácie - prístup k informáciám, vytvorenie a fungovanie lokálnej komunity, spokojnosť človeka so životom v obci, podchytenie záujmu obyvateľov a pod. Subjekty ovplyvňujúce participáciu.