Rozdielny vývoj zdravotného stavu obyvateľstva Slovenskej a Českej republiky - analýza sociálnych faktorov - Ginter, Emil
Rozhodujúca úloha sociálnych faktorov z hľadiska zdravia jedincov a celej populácie. Hlavné priame príčiny rozdielneho vývoja zdravotného stavu obyvateľstva na Slovensku a v Čechách.