Porovnanie právnych úprav konsolidácie účtovnej závierky v Slovenskej a v Českej republike - Hvoždarová, Jana
Právna úprava SR a ČR v oblasti konsolidácie účtovnej závierky sa po rozdelení ČSFR odlišuje zásadným spôsobom. Odlišnosť aplikácie nadnárodnej úpravy konsolidovanej účtovnej závierky v SR a ČR podľa 7. smernice EÚ. Odlišnosti pri stanovení konsolidačného poľa. Odlišnosti v kapitálových vzťahoch. Odlišnosti v postupoch pri úplnej metóde konsolidácie.