Penále z neplnenia odvodových povinností v nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení - Rišňovský, Ľudovít
Samopenalizácia dlžníkov poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie do 30.6.2001. Od 1.7.2001 penále vo výške 0,2 perc. predpisuje Sociálna poisťovňa. Od. 1.7.2001 predpísané penále nesmie prekročiť dlžnú sumu poistného. Odpustenie alebo zníženie penále na polovicu. Možnosť požiadať o povolenie splátok dlžných súm poistného, penále a poplatku za nesplnenie oznamovacej povinnosti.