Alberta - najbohatšia provincia prériovej Kanady - Mazúrek, Jaroslav
Alberta - najbohatšia kanadská prériová provincia. Jej prírodné podmienky, národné parky, historicko-politický vývoj, obyvateľstvo a sídla, Edmonton, Calcary, ekonomika, priemysel, poľnohospodárstvo, doprava a cestovný ruch.