Priestorové a iné významné aspekty rozvodovosti na Slovensku - Michálek, Anton
Vývoj rozvodovosti na Slovensku v r. 1919-1999. Pozícia Slovenska z aspektu úrovne rozvodovosti. Dôvody rozvodov. Identifikácia regiónov s výrazným vplyvom alkoholizmu na rozvodovosť. Rozvodovosť z aspektu veku a dĺžky manželstva a veľkosti rodiny. Geografické aspekty rozvodovosti na Slovensku. Ekonomické problémy ako príčina alebo dôsledok rozpadu manželstva. Negatívne dôsledky rozvodovosti.