Základné princípy vedenia účtovníctva - Štroffek, Alojz
Objasnenie základných pojmov týkajúcich sa právnej úpravy účtovníctva a jeho dokumentačnej funkcie. Právna úprava účtovníctva. Organizácia účtovníctva v účtovnej jednotke. Aktíva a pasíva. Druhy súvah. Zmena stavu jednotlivých zložiek majetku a jeho zdrojov. Podvojnosť účtovných zápisov. Účtovanie na súvahových účtoch. Uzavieranie účtov. Účtovné doklady.