Meranie výnosu zahraničných cenných papierov - Polednáková, Anna, 1957-
Investovanie do zahraničných cenných papierov je spojené s rizikami. Riziká spojené s neurčitosťou pri výmene cudzej meny za domácu - politické riziko, riziko výmenného kurzu. Rozdiely medzi výnosmi získanými domácimi investormi a výnosmi získanými investovaním do zahraničných finančných nástrojov - zapríčinené pohybom menových kurzov. Príklady.