Podstatou jasnej písomnej správy je dobrý úvod - Minto, Barbara
Pri písaní správy treba mať na mysli čitateľa a problém (otázku), ktorú chceme zodpovedať. Jasná štruktúra dokumentu. Význam úvodu. Význam príbehu. Potreba sústrediť sa na tému dokumentu. Komplikácie. Otázky čitateľov. Konečná prezentácia.