Ilúzia globálnej spoločnosti - Rugman, Alan M.
Termín globalizácia a jeho definícia. Väčšina obchodných aktivít veľkých firiem neprebieha na globálnom trhu, ale v regionálnych blokoch. Kritici globalizácie. Mimovládne organizácie zdôrazňujú podnikovú sociálnu zodpovednosť. Jeden zo zavádzajúcich aspektov v debate o globalizácii je dvojsmerná úloha komunikačnej technológie.