Strategie měnové politiky Evropské centrální banky - Trakal, Stanislav
Európska centrálna banka (ECB) riadi jednotnú menovú politiku eurosystému od roku 1999. Európsky menový systém tvoria spolu s ECB národné centrálne banky krajín Európskej únie. Charakteristické rysy definície cenovej stability. Systém dvoch pilierov stratégie menovej politiky.