Základní dimenze systému podmínek v úvěrových operacích MMF - Stavárek, Daniel
Medzinárodný menový fond neposkytuje úvery na základe klasickej záruky. Funkciu záruky preberá systém podmienok, ktorý musí potenciálne dlžnícka krajina akceptovať, a tým sa pre poskytnutie úveru kvalifikovať. Systém a rozsah podmienok. Implementácia medzinárodných štandardov.