Ekonomická pridaná hodnota - metóda hodnotenia výkonnosti podniku - Markovič, Peter, 1974-
Ukazovateľ EVA (Economic Value Added) - ekonomická pridaná hodnota. Prednosťou ukazovateľa oproti konvenčným prístupom spočíva v kombinácii hospodárskeho výsledku podniku a miery rizika, ktoré je spojené s dosahovaním tohto výsledku.