Odhad časové struktury úrokových sazeb z cen domácích dluhopisů - Slavík, Michal
Informácie o časovej štruktúre úrokových sadzieb, ich hladine a trende vývoja - bežný nástroj menovej analýzy. Synonymom pre pojem časová štruktúra úrokových sadzieb je jej grafické znázornenie v podobe výnosovej krivky. Metódy odhadu časovej štruktúry úrokových sadzieb: kanadský model, nazývaný Super-Bell, Nelsonov-Siegelov model, Svenssonov model. Aplikácia pre české podmienky a výsledky modelov.