Úspech premiéry eura prekročil očakávania - Záborský, Ján
Prvé skúsenosti so zavedením spoločnej európskej meny - eura v krajinách EMÚ od 1.1.2002. Rast kurzu eura oproti doláru v prvý deň obchodovania. Rozsah a zložitosť zavedenia eura v dvanástich krajinách EMÚ. V. Británia, Dánsko a Švédsko zatiaľ odmietajú členstvo v menovej únii. Platnosť eura aj mimo EMÚ. Kandidátske krajiny po vstupe do únie nebudú mať na výber. Po splnení podmienok sa stanú členmi menovej únie.