Bitva o ropovody a kaspická politika - Souleimanov, Emil
Problematika prepravy azerbajdžanskej ropy. Najaktuálenejšie exportné trasy azerbajdžanskej ropy. Iránska alternatíva. Ropovod Baku - Supsa. Americká stratégia na Južnom Kaukaze. Spor Turecka a Ruska ohľadne tranzitu kaspickej ropy.