Globální terorizmus - Eichler, Jan
Vymedzenie pojmu terorizmus. Terorizmus ako nová forma vojny. Rozdiely v prípravách na vojnu a v spôsoboch jej vedenia. Nepriama stratégia - základný rys terorizmu. Násilie a strach ako hlavný nástroj terorizmu. Globálny terorizmus, jeho činitelia a referenčné objekty. Ciele globálneho terorizmu. Tri základné charakteristiky globálneho terorizmu.