Antropologie: Strukturálně-funkcionální analýza teroristické organizace - Bureš, František
Typológia terorizmu. Štrukturálno-funkcionálna analýza organizácie. Právne, technické a administratívne pravidlá usmerňujúce činnosť organizácie. Sociálna štruktúra teroristickej organizácie. Teória ospravedlňovaného násilia. Štruktúra ľudských zdrojov v organizácii.