Změny věkového složení populací rozvojových zemí v období 2000-2050 - Stloukal, Libor
O zmenách vekového zloženia populácie rozvojových krajín, ako ho predpovedá stredný variant populačnej prognózy OSN na obdobie 2000-2050. Tri hlavné faktory - pokles podielu mladších vekových skupín, demografické stárnutie, indexy demografického zaťaženia.