Devízové kurzy - riziká a determinanty ich vývoja - Sivák, Rudolf, 1955-
Teoretické determinanty ovplyvňujúce vývoj devízových kurzov. Základné pohľady na teóriu parity kúpnej sily. Parita úrokovej miery. Teória platobnej bilancie. Monetárna teória. Monetárny prístup k menovému kurzu v dlhom období.