Using off the PEM method for evaluating agricultural policies - Foltýn, Ivan
Pre možnosti hodnotenia efektívnosti poľnohospodárskej politiky je nutné identifikovať prínosy a náklady rôznych nástrojov tejto politiky. Metodologický rámec takéhoto hodnotenia umožňuje metóda PEM (Policy Evaluation Matrix). Popis metódy PEM a vyhodnotenie jej efektívnosti vo vzťahu k jednotlivým nástrojom poľnohospodárskej politiky. Využitie tejto metódy k modelovaniu dopadov agrárnej politiky vybraných členských krajín OECD na svetový agrárny trh pomocou modelu rastlinnej výroby EÚ.