Methodological techniques for construction and statistical analysis of supply and demand elasticities in agriculture sector models - Foltýn, Ivan
Metodika konštrukcie elasticít v modeloch trhovej rovnováhy v poľnohospodárstve. Modely ESIM, AGLINK, PEM a MFSS99 a v ČR model AGRO-3 sú založené na konštrukcii ponukových a dopytových funkcií opierajúcich sa o cenové elasticity, vyjadrujúce citlivosť ponukových a dopytových veličín v poľnohospodárstve na zmenu cien poľnohospodárskych komodít, príp. vstupov. Uvedené sú dve metódy konštrukcie elasticít.