Bratislavské vinohradníctvo a obchod s vínom v 14.-15. storočí - Bartl, Július
História vinohradníctva a obchodu s vínom v malokarpadskej oblasti pri Bratislave - vybrané lokality Modra, Svätý Jur, Pezinok a Devín. Zachytené obdobie - od prvých písomných správ o vinohradníctve a vinohradníkoch do 15. storočia.