Dane z príjmov a ich vplyv na podnikateľské prostredie v Slovenskej republike - Duračinská, Mária
Funkcie a ciele daní z hľadiska naplnenia fiškálnej funkcie štátneho rozpočtu. Otázky rovnomerného a spravodlivého daňového zaťaženia na Slovensku. Daň z príjmov ako nástroj usmerňovania hospodárskeho rozvoja s cieľom dosiahnutia potrebných štrukturálnych zmien v národnom hospodárstve.