Štát a trh - Horniaková, Ľubica
Vývoj názorov na vzťah štátu a trhu. Hlavné teoretické smery zaoberajúce sa vzťahom štátu a trhu. Anglická klasická politická ekonómia. Neoklasická ekonomická teória. Moderný neoliberalizmus. Monetarizmus a ekonómia strany ponuky. Úloha štátu v súčasných podmienkach.