Budovanie európskeho priestoru slobody, bezpečnosti a spravodlivosti - Sidorenková, Oľga
Voľný pohyb osôb - jeden zo štyroch základných slobôd obsiahnutých v práve Európskeho Spoločenstva. Míľniky migračnej politiky členských štátov EU - Schengenské dohody, Maastrichtská zmluva, Amsterdamská zmluva a Zmluva z Nice. Niektoré ďalšie nástroje medzinárodnoprávnej ochrany. Budúca východná hranica Európskej únie.