Profese vysokoškolského učitele v kontextu současné reformy anglického vysokého školství - Tollingerová, Dana
V roku 1992 bol prijatý nový zákon o vysokých školách, platný pre Anglicko a Wales, ktorý zavŕšil dlhotrvajúce úsilie o reformu vysokého školstva vo V. Británii. Paralely tohto zákona sú porovnateľné s vizuáciou v Českej republike. Ponímanie akademickej profesie - učiteľa v Anglicku a Česku. Demografické ukazovatele. Profil akademických pracovníkov.