Do hospodárenia verejnej správy nevkročí pozitívna zmena - Baťo, Rado
Predpoklad zadlženia verejných financií v r. 2002. Väčšinu deficitu vláda skoncentrovala do štátneho rozpočtu. Nedostatok reforiem je hlavným znakom najväčšej súčasti verejných financií - štátneho rozpočtu. Čiernou škvrnou zostávajú výdavky FNM SR. Nekonsolidované príjmy a výdavky verejnej správy. Stagnujúca bilancia verejných financií.