Lekárnici sa bránia konkurencii v poskytovaní lekárenskej starostlivosti - Velecký, Milan
Súčasná slovenská legislatíva umožňuje otvoriť si a vlastniť lekáreň iba fyzickej osobe s farmaceutickým vzdelaním. Časť verejných lekární však vlastnia aj právnické osoby, ktoré však musia zamestnávať lekárnikov s farmaceutickým vzdelaním. Nejednotná úprava v Európe. Slovenská lekárnicka komora vystupuje nielen voči konkurencii vo vlastníctve lekární, ale voči akejkoľvek konkurencii na trhu liekov.