Nevyhnutnosť strategickej orientácie v rozvoji cestovného ruchu na Slovensku - Gúčik, Marián
Východiskový stav rozvoja cestovného ruchu (CR) - vonkajšie prostredie CR, úlohy štátnej správy a samosprávy v CR, podnikateľské prostredie, úloha regiónov a stredísk v rozvoji CR, správanie účastníkov CR. Stratégia rozvoja CR - poslanie, ciele stratégie, stratégia rozvoja. Náčrt štátnej politiky CR na Slovensku.