<The> Identifying of the transmission channel of the monetary policy in the Slovak Republic (interest rates) - Chudá, Daniela
Priblíženie možných postupov pri identifikácii transmisného mechanizmu menovej politiky v podmienkach NBS. Skúmanie relácií vo vývoji medzibankových úrokových sadzieb navzájom - prostredníctvom korelačných matíc a modelovaním ekonometrických rovníc pri použití prístupu ECM (Error Correction Model). Výsledky a postupy skúmania vzťahov medzi medzibankovými úrokovými sadzbami a primárnymi úrokovými sadzbami z vkladov a úverov.