On foreign capital investment bifurcations - Vošvrda, Miloslav S.
Bifurkačná analýza makroekonomického modelu. Model zložený z troch diferenciálnych rovníc. Prvá popisuje správanie úspor, druhá popisuje vplyv úspor a zahraničných investícií na prírastok výstupu systému. Tretia rovnica popisuje správanie zahraničných kapitálových trhov. Analýzou je nájdená stacionárna rovnováha, ak existuje, a sú formulované podmienky pre stabilitu rovnováhy systému.