Najčastejšie využívajú zmluvy o tichom spoločenstve - Ščevovichova, Monika
Spôsoby, akými nebankové subjekty zhromažďujú prostriedky, sú najčastejšie zmluvy o tichom spoločenstve, správe finančných prostriedkov, zmluvy o pôžičke a členský vklad v družstve. Právne predpisy na jednotlivé spôsoby. Charakteristika právnych foriem podnikania nebankových subjektov. Charakteristika používaných zmlúv.