Turizmus je šou, ktorú môžu ukradnúť susedné destinácie - Janků, Jana
Pokles príjmov z turizmu po septembrovom teroristickom útoku v USA. Poklesol aj počet zámorských turistov navštevujúcich Európu. Vplyvy, ktoré najviac ovplyvnia cestovný ruch v budúcnosti. Investície do ekológie majú význam. Atrakcie sú nedostačujúce pre pritiahnutie turistov. Ako vidia slovenský cestovný ruch v Európskej komisii cestovného ruchu.