Jak Brusel skutečně funguje - Merkel, Jochen G.
Formálno-právny legislatívny proces v Európskej únii od jeho počiatkov až po Brusel. Legislatívny mechanizmus utvárania Únie. Priebeh vzniku smernice EÚ. Výkonná moc - rada odborných ministrov 15 členských štátov. Politické situácie, konštelácie a posudzovanie výhod a nevýhod. Chránenie svojich záujmov každého členského štátu.