Spôsob realizácie regionálnej politiky - Rajčák, Milan
Od začiatku sedemdesiatych rokov sa v krajinách Európskej únie používa systém kategorizácie územno-štatistických jednotiek (systém NUTS), ktorý slúži potrebám sociálno-ekonomických a štrukturálnych analýz územných jednotiek rôzneho hierarchického rangu. Vymedzenie pojmu NUTS a jeho uplatnenie v rozvoji regiónov.