Vybrané charakteristiky zahraničných investícií - Sršňová, Jana
Vybrané charakteristiky priamych zahraničných investícií (PZI) v SR: trvalý rast objemu PZI, vysoký podiel podnikovej sféry na PZI, pokračujúca koncentrácia PZI z pohľadu krajiny pôvodu, koncentrácia PZI z pohľadu územného členenia (kraje), štruktúra prílevu v priemyselnej výrobe, motívy zahraničných investorov, formovanie odvetvovej a odborovej štruktúry PZI, požiadavky zahraničných investorov.